Landal Grotelsche Heide in Eindhovens Dagblad

ED artikel
SUJO Groep timmert aan de weg met Landal Grotelsche Heide. In het Eindhovens Dagblad vertellen Peter de Haan (SUJO Groep) en Joost Breukels (Landal GreenParks) over het groene vakantiepark dat op een voormalige camping in Gemert-Bakel gerealiseerd zal worden. “We gaan hier een mooi park aanleggen, fraaie huizen en er voor zorgen dat de rust weerkeert", aldus De Haan.

Landal Grotelsche Heide mikt vooral op de welgestelde vakantievierder

Bron: ED, auteur Hans Vermeeren 

GEMERT-BAKEL - Vol enthousiasme wijst Peter de Haan op de levensgrote, oude rode berk die aan het begint staat van een bomenlaantje aan de noordwestkant van Landal Grotelsche Heide. ,,Prachtig toch, die boom en dat laantje. Die koesteren we, omdat ze zo mooi passen in het groene karakter dat dit nieuwe vakantiepark straks krijgt.”

De Haan uit het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel is sinds begin vorig jaar eigenaar van het veelbesproken park in de uiterste westhoek van Gemert-Bakel, pal tegen Aarle-Rixtel aan. Al in 2013 was er een plan om wat lang een camping was - Grotelse Heide - om te bouwen tot bungalowpark. Maar alle voornemens ten spijt is dat er niet van gekomen

50 miljoen euro

Tot nu toe dan. Want de komende jaren gaat De Haan van de Sujo Groep zo’n 50 miljoen euro investeren in de bouw van 136 vakantievilla’s en een centraal gebouw met zwembad. Een bouwplan dat ontwikkeld is samen met Landal, dat straks de verhuur van de vakantiewoningen verzorgt. Dat valt in twee fases uiteen: de eerste moet in augustus, na de aanstaande bouwvak, van start gaan.

Het is een flinke investering inderdaad, bevestigt De Haan. De ondernemer is dan ook vastbesloten er een succes van te maken. Om te beginnen heeft hij een dikke streep gezet onder het verleden. ,,Natuurlijk heb ik gelezen wat er zich hier de afgelopen jaren allemaal heeft afgespeeld. Het leek hier wel het wilde westen. Maar die tijd is voorbij. We gaan hier een mooi park aanleggen, fraaie huizen en er voor zorgen dat de rust weerkeert", vertelt hij in het op park-in-wording opgebouwde verkoopinformatiecentrum.

Kleine kinderen

Want voor die rust komen de vakantiegangers straks naar dit stukje van de Peel, is de heilige overtuiging van de ondernemer. ,,Wij mikken op de mensen met een redelijk tot goed gevulde portemonnee”, vult manager ontwikkeling Joost Breukels van Landal Greenparks aan. ,,Op jonge gezinnen met kleine kinderen en ouders met een drukke baan die er even tussenuit willen. En op de vijftigers en de zestigers die in alle rust in deze omgeving willen wandelen en fietsen.”

Het park telt straks drie soorten vakantiewoningen: voor vier, zes en acht personen. De prijzen lopen uiteen van zo’n drie tot bijna vijf ton. En het zijn allemaal duurzame woningen: met zonnepanelen, warmtepompen en - uiteraard, bijna - een laadpaal voor de deur. Voor auto's en voor elektrische fietsen.

Ander beeld

,,We bouwen deze woningen zowel voor beleggers als voor mensen die op zoek zijn naar een vakantiewoning", schetst De Haan. ,,Er komt een compleet reglement met wat wel kan en wat niet. Geen constante bewoning door de eigenaren, geen statushouders, geen arbeidsmigranten, om een paar regels te noemen. En er is al volop interesse, hoor. Van de eerste fase is al twintig procent verkocht. Over naar verwachting twee jaar kunnen we het park overdragen aan de net opgerichte vereniging van eigenaren.”

Dat is een heel ander beeld dan dat wat sommige andere vakantieparken in de directe omgeving oproepen en die vaak negatief in het nieuws komen. ,,Daarmee hopen we ook de zorgen bij de mensen in de omgeving van het park weg te nemen", reageert De Haan. ,,Want op basis van het verleden snap ik de ongerustheid bij de omwonenden wel. Daarom zijn we meteen ook met hen in gesprek gegaan. We hebben ze allemaal uitgenodigd bij de buren, bij restaurant Grotels Genieten. En we hebben echt goed naar hen geluisterd.”

Peter bij Maquette

Peter de Haan bij de maquette van het te bouwen Landal Grotelsche Heide. © Charlotte Verhagen / DCI Media